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Dear J Grove,

Further to my letter of 06 December 2021, | have now completed my review of your request under the
Freedom of Information (Scotland) Act 2002 (FOISA).

Your request for review

You asked:

“l want the Scottish Government to confirm that the definition of being “fully vaccinated” is that
described in The Health Protection (Coronavirus)(Requirements)(Scotland) Amendment (No. 2)
Regulations 2021 7E (Interpretation of regulations 7A to 7D) and ONLY the Health Protection
(Coronavirus) (Requirements) (Scotland) Amendment (No. 2) Regulations 2021 7E (Interpretation of
regulations 7A to 7D). | want the Scottish Government to confirm that the information on being “fully
vaccinated” on the Test & Protect and NHS Inform websites is now out of date since the “booster
doses” were authorised by the MHRA.”

Response to your request

| have been asked to look at your request afresh, to decide whether the original response should be
confirmed, with or without modification, as appropriate, or that a fresh decision should be substituted.

| have concluded that the original decision should be confirmed without modifications. However, |
understand that in your request you have asked for confirmation of the definition of “fully vaccinated”
and clarification on the guidance. Therefore, | have included further information below.

The definition of fully vaccinated is defined within the Health Protection (Coronavirus)(Requirements)
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(Scotland) Amendment (No.2) Requlations 2021. | have included an extract of the relevant information
below:

At Regulation 7E(1) of the Requirements Regulations, "fully vaccinated" means that a person has
completed a course of doses of an authorised vaccine with the final dose having been received before
the start of the period beginning with the 14th day before the date on which they seek to enter the late
night premises or relevant event.

Regulation 7E(2) of the Requirements Regulations provides as follows:
“(2) For the purposes of paragraph (1)—

(a)a person (“P”) has completed a course of doses if P has received the complete course of doses
specified—

()in the summary of product characteristics approved as part of the marketing authorisation for the
authorised vaccine, or

(ih)in the instructions for usage approved as part of the authorisation by the licensing authority on a
temporary basis under regulation 174 (supply in response to spread of pathogenic agents etc.) of the
Human Medicines Regulations 2012(3) for the authorised vaccine,

(b)where a person (“P”) has received a dose of one authorised vaccine and a dose of a different
authorised vaccine, P is deemed to have completed a course of doses of an authorised vaccine.”

The guidance on NHS Inform is accurate as the individual who has received two doses of an approved
vaccine can request a copy of their Covid Status Certificate and use this to access venues that are
included in the certification scheme. The requirement of a booster vaccination is currently not a
requirement to enter venues, however, this will remain under consideration.

The Coronavirus (COVID-19): Test and Protect guidance provides the definition of fully vaccinated that

is considered for self-isolation requirements. This confirms that “Fully vaccinated means having
received both vaccine doses, with at least two weeks passing since the second dose”.

If you are unhappy with the outcome of this review you have the right to appeal to the Scottish
Information Commissioner about our decision within 6 months of receiving this letter. Information on
how to make an appeal, along with an application form, is available on the Commissioner’s website
here.

You can also contact the commissioner:

The Scottish Information Commissioner
Kinburn Castle

Doubledykes Road

St Andrews

Fife

KY16 9DS

E-mail: enquiries@itspublicknowledge.info
Telephone: 01334 464610
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Should you then wish to appeal against the Commissioner's decision, there is a right of appeal to the
Court of Session on a point of law only.

Yours sincerely

Ross Grant
RSOC : Correspondence Team
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