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Dear Gabby Dunne 
 
Request pursuant to Freedom of Information Act 2000 – Request No. 13372 
 
I refer to your recent enquiry for information held by the Council. Under the provisions of the 
Freedom of Information Act, the authority must state whether or not the information exists 
and I confirm that we do hold the information you requested. 
 
Please find the information you requested set out below, in red. 
 
Q1 - Has your organisation ever suffered a cyber security incident through a third-party 
provider; that is, an attack which infiltrated your IT systems through an outside partner, 
provider or vendor? A1 - No 
 
If yes, did this occur within the last 12 months? n/a, see A1. 
 
Q2 - Do you have a list of all the third parties that your organisation shares sensitive data 
with? A2 - Yes 
 
Q3 - In terms of cyber security governance processes, do you have clear criteria that third 
parties - suppliers or those in which there are dependencies within the supply chain - must 
comply with in order to do business with them? Yes 
 

If yes, please indicate all that apply:  
- Suppliers must assure their cyber security against the HMG Cyber Security Standard 
- Suppliers must demonstrate that they hold a valid Cyber Essentials Certificate.  
- Suppliers must demonstrate compliance with the Payment Card Industry (PCI) DSS 
standard 
- Other: please indicate:  
 
A3 - Depending on the supplier’s provided accreditation, any of the above and/or the NCSC 
Cloud Security Principles. 
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Q4 - How often do you reassess third party or suppliers’ security measures to ensure they 
still meet the minimum criteria?  
- At least every 12 months 
- At least every 2 years 
- More than every 2 years.  
- We don’t reassess 
 
A4 - At contract renewal, depending on service provided this can occur between 12 months 
and 3 years. 
 
Q5 - Have you revisited these requirements to ensure compliance with the General Data 
Protection Regulation (GDPR)?  
A5 - Yes 
 
Q6 - Do you have policies in place for privileged access management?  
A6 - Yes 
 
The information supplied to you continues to be protected by the Copyright, Designs and 
Patents Act 1988. You are free to use it for your own purposes, including any non-commercial 
research you are doing and for the purposes of news reporting. Any other re-use, for example 
commercial publication, would require the permission of the copyright holder.  For further 
information regarding Re-use of Public Sector information please see link below. 
 
If after viewing the information you are for whatever reason unhappy with our response to 
your application you are entitled to pursue any dissatisfaction through the Council's Internal 
Review Procedure.  Pursuant to Section 17 (7) of the Act the procedure provided by the 
Council for dealing with complaints about the determination of this request for information is 
the Council’s FOI Complaints Procedure, a copy of which can be obtained on request or is 
set out at:  
http://www.bedford.gov.uk/council_and_democracy/data_protection,__foi__eir.aspx  
 
Yours sincerely 
 

 
 
Rughbir Singh 
Chief Officer for Technology 
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