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Dear Mr Rinker 
 
Freedom of Information Act 2000 Request (Our Reference 54150) 
 
Thank you for your email of 15 June 2019, in which you ask whether the Home Office 
keeps a copy of Subject Access Request (SAR) disclosure bundles and if so, what the 
current retention period for holding them is. A full copy of your request can be found in the 
attached Annex. Your request has been handled as a request for information under the 
Freedom of Information Act 2000.  
 
I am able to advise that the Home Office keeps responses to SAR requests. The 
departmental policy is to retain this information for 5 years, and then destroy it.  
 
However, it should be noted that currently the Home Office has put in place a moratorium 
on the destruction of information throughout the department. The moratorium was 
established in 2015 in order ensure that information of relevance to the Independent 
Inquiry into Child Sexual Abuse, and the Undercover Policing Inquiry is not destroyed.   
 
If you are dissatisfied with this response you may request an independent internal review 
of our handling of your request by submitting a complaint within two months to 
foirequests@homeoffice.gov.uk, quoting reference 54150. If you ask for an internal review, 
it would be helpful if you could say why you are dissatisfied with the response.  
 
As part of any internal review the Department's handling of your information request would 
be reassessed by staff who were not involved in providing you with this response. If you 
were to remain dissatisfied after an internal review, you would have a right of complaint to 
the Information Commissioner as established by section 50 of the FOIA.  
 
Yours sincerely 
 
 
S Mason 
Information Rights Team 
Switchboard 020 7035 4848  Email  foirequests@homeoffice.gov.uk 
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Annex – FOI request  
 
Dear Home Office, 
 
Does Home Office keep copies of Disclosure Bundles sent under Subject Access 
Requests, (e. g. a copy of disclosure bundle containing a copy of full Home Office file) and 
if so what is the current retention period considering the effect of any recent data 
protection policies?   
 
Yours faithfully, 
 
Eugene Rinker 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


