Dear Merton Borough Council,

I am writing to request the answers to the following questions, on
the subject of cycling within your borough, under the Freedom of
Information Act 2000.

1. What percentage of your borough's total road kilometres consists
of fully, hard segregated cycle routes?

2. How many total kilometres of fully, hard segregated cycle routes
does this equate to?

3. Since the 6th of May 2010, how much money in pounds sterling has
been spent from your borough's transport budget on creating further
fully, hard segregated cycle routes?

4. In relation to the above question, what percentage of your total
transport spend within your borough for the named period did this
constitute?

5. For the period between the 1st of April 2014 and the 31st of
March 2015, how much total money in pounds sterling from your
borough's transport budget has been or will be allocated to
creating further fully, hard segregated cycle routes?

6. For the period mentioned in question 5, what percentage of your
borough's transport budget does this constitute?

7. What percentage of road kilometres under your sole control are
20mph roads?

8. Aside from the above mentioned, what other initiatives is your
borough undertaking to improve the safety of cyclists on roads
under your authority?

In this instance, hard segregation means where there is a kerb
separating the standard road surface from the cycleway. It does not
include shared footpath and cyclepath routes where this is no
separation between the footway and the cycleway. Please only
include cycleways that are solely under your council's control for
this figure.

Total road kilometres is the distance of standard roads that are
accessible to motorised vehicles, in addition to the distance of
hard-segregated cycleways as described in the above paragraph.
Please only include roads and cycleways that are solely under your
council's control in this calculation.

Please email your responses in a Microsoft Excel spreadsheet within
20 working days of this request being submitted, that is to say by
the 28th of February 2014.

Yours faithfully,

Will Nickell

foi, Merton Borough Council

Thank you for your email message. We aim to respond to all requests under
the Freedom of Information Act 2000 and Environmental Information
Regulations 2004 within 20 working days.
More information about the way we deal with information requests is on our
web site at [1]www.merton.gov.uk/foi.
 
Information Governance Team
London Borough of Merton.
020 8545 4634
 
 
 

show quoted sections

References

Visible links
1. file:///tmp/www.merton.gov.uk/foi

Environmental Services - Customer Services, Merton Borough Council

<< Please note that this email has been sent from an automated system and
does not accept returned emails. If you want to reply to this email,
please contact [email address] and quote the Reference
Number given below>>

The London Borough of Merton thanks you for your communication concerning
Traffic & Transport in/at Non Specific Site

This issue is being dealt with by Sue Keay whose phone number is 020 8545
3428 and email address is [email address]

Please quote Reference Number 27504156 if you need to contact us again
concerning this issue.

If you reported this via a form on our Internet Site, your cross reference
number is: 

show quoted sections

Sue Keay, Merton Borough Council

Dear Will Nickell

 

Freedom of Information Act 2000/ Environmental Information Regulations
2004- Information request

 

Thank you for your request for information, which was received on 3^rd
February 2014. We have now considered your request for information as set
out below.

 

You asked:

 

1. What percentage of your borough's total road kilometres consists of
fully, hard

segregated cycle routes?

Answer: Less than 1%

 

2. How many total kilometres of fully, hard segregated cycle routes does
this equate to?

Answer: Approximately 1.5Km

 

3. Since the 6th of May 2010, how much money in pounds sterling has been
spent from

your borough's transport budget on creating further fully, hard segregated
cycle routes?

Answer: 0

 

4. In relation to the above question, what percentage of your total
transport spend within

your borough for the named period did this constitute?

Answer: 0

 

5. For the period between the 1st of April 2014 and the 31st of March
2015, how much

total money in pounds sterling from your borough's transport budget has
been or will be

allocated to creating further fully, hard segregated cycle routes?

Answer: As this stage we cannot say since the funding available is
dependant on the success of the Council’s “Mini Holland Cycle Bid”.

 

6. For the period mentioned in question 5, what percentage of your
borough's transport

budget does this constitute?

Answer: At this stage we cannot say (see above).

 

7. What percentage of road kilometres under your sole control are 20mph
roads?

Answer: Approximately 20%

 

8. Aside from the above mentioned, what other initiatives is your borough
undertaking to

improve the safety of cyclists on roads under your authority?

Answer: Cycle training, road safety awareness campaigns, general promotion
of cycling

 

If you have any queries or concerns about this please contact me.

 

If you are dissatisfied with the handling of your request please contact
Karin Lane, the Head of Information Governance at Merton Council, Civic
Centre, Morden, SM4 5DX or e-mail [1][Merton Borough Council request email]

 

If you remain dissatisfied with the handling of your request or complaint,
you have a right to appeal to the Information Commissioner at:

 

The Information Commissioner's Office, Wycliffe House, Water Lane,
Wilmslow, Cheshire, SK9 5AF.

 

Telephone:0303 123 1113

 

Website: [2]www.ico.org.uk

 

There is no charge for making an appeal.

 

Yours sincerely

 

 

Sue Keay | Business Support and Finance Manager
Traffic and Highways Services 
London Borough of Merton
Merton Civic Centre, London Road, Morden, Surrey, SM4 5DX
Direct: 020 8545 3428 | Switchboard: 020 8274 4901
[3][email address]
[4]www.merton.gov.uk

 

show quoted sections

References

Visible links
1. mailto:[Merton Borough Council request email]
2. blocked::http://www.ico.gov.uk/
http://www.ico.gov.uk/
3. mailto:[email address]
4. http://www.merton.gov.uk/

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org