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Dear Sir 

 

Freedom of Information Act (FOIA) Request – 191018030  

 

Thank you for your request dated 18 October 2019 in which you asked for the following 
information from the Ministry of Justice (MoJ):   
 
Dear Her Majesty's Courts and Tribunals Service, 
 
Under foi 
 
I would like clarification of the law relating to  
 
Excessive levy 
and wrongful distress of goods 
 
What is the law regarding the return of goods following poof of wrongful distress of 
goods and excessive levy 
 
I am not asking for a opinion but the law regarding 
 
If a debtor has five days to prove wrongful seizure how long does a enforcement 
agent have to return the goods 
 
at whose cost? 
 
After five days then 15 days has passed should the goods either be sold or returned? 
 
if a agent is proved to have excessively levied at what point of proof should excessive 
levy be admitted and thus goods returned . 
 
again at whose costs 
 
What are the reasonable steps a bailiff must go to to identify the costs of a particular 
item ? 
if it is a uncommon item should a expert by law be required? 
 
Yours faithfully, 
 
steve 
 
Your request is being handled under the FOIA. 
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I have considered your request for information but I am unable to answer it without further 
clarification. Section 1(3) of the FOIA does not oblige us to answer requests where we 
require further clarification to identify and locate the information requested.  
 
So that I provide you with the right information, please can you set out, as specifically as you 
can, what recorded information you require.  You seem to be asking the MoJ for legal advice 
or comments about processes; your request begin with the statement “I would like 
clarification of the law.”  FOI is not a forum to discuss individual legal matters, and so may I 
respectfully suggest you seek appropriate legal advice from a solicitor or the Citizens Advice 
Bureau. 
 
However, on receipt of a request for recorded information held by the MoJ, we will consider 
the request. 
 

Yours faithfully  
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Policy, Communication and Analysis Group 

 


