This is an HTML version of an attachment to the Freedom of Information request 'Quietway route from Camden Town to Little Venice'.



 
 
Contact:   xxxxxxxxx@xxxxxxxxxxx.xxx.xx  
Phone:  020 7641 1109 
Ref:  Central London Cycle Grid 00858 
Date:  26 June 2015 
 
Dear Sir/Madam 
Consultation on the Central London Cycle Grid (Quietway route from Camden Town to Little 
Venice) 
Westminster City Council, in partnership with Transport for London and other local authorities, is 
supporting the delivery of the proposed Central London Cycle Grid. The Central London Cycle Grid 
is being funded by the Mayor of London's Vision for Cycling, a 10-year plan to deliver cycling 
improvements across London, including delivering a set of connected routes for people to cycle 
across central London, comprising a network of Quietways and Cycle Superhighway routes.  
This project aims to improve provision for cycling on streets along a proposed Quietway route 
between Camden Town and Little Venice. It will benefit all people who want to cycle, particularly 
those wishing to avoid some of the busier, highly trafficked main roads in the area. Facilities for 
pedestrians will also be improved as part of the scheme.  
The section of this route being consulted on within the City of Westminster is approximately 2km in 
length. The streets affected by these proposals are Lisson Grove, Frampton Street, Fisherton 
Street, Lyons Place, Aberdeen Place and Blomfield Road. There are aspirations to extend this 
Quietway along the Grand Union Canal towpath via Delamere Terrace.  
 
Proposed intervention measures 
The Regent’s Canal towpath is an established cycling and walking route managed by the Canal & 
River Trust. As part of the proposed Central London Cycle Grid, the Canal & River Trust is 
responsible for making minor improvements along the towpath and as such it is not included in this 
consultation. 
At the junction of Frampton Street and Lisson Grove, we are proposing to replace the existing 
cycle track arrangement with a more suitable facility shared with cyclists and pedestrians. It is